Aangekomen op Manilla - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Sacha Gijsbers - WaarBenJij.nu Aangekomen op Manilla - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Sacha Gijsbers - WaarBenJij.nu

Aangekomen op Manilla

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Sacha

25 Augustus 2008 | Filipijnen, Manilla

Ik was zo ongeveer de enigste buitenlander die aankwam in de Filipijnen. Toen ik richting ABC liep, wat mij verteld was, bleek die er niet te zijn, want het was een ander vliegveld. Gelukkig kwam Miranda mij toch snel ophalen. Nou ik wilde eerst niet geloven dat het erger is dan je denkt, maar nu snap ik het wel. Waar ik verblijf is het redelijk schoon, maar zo arm/eenvoudig dat ik er wel van schrik. Douchen met een pannetje water wist ik, maar niet dat dat in een hokje van 1 m2 moet, waar ook nog iets van een wc staat. Vanmorgen, na een lange nacht met veel wakker liggen, ben ik gelijk met Pelly, daar ben ik in huis, naar de markt geweest (half 7). We gingen met de jeepney een soort open lange jeep. Terug gingen we met een soort bromfietsje met zijspan. Het is ongelooflijk wat je hier allemaal ziet. Het is een hele andere wereld. Een wereld waar ik het bestaan wel van wist, maar als je het dan eenmaal ervaart is het toch een schok. Ik ben vanmiddag ook naar de shopping mall geweest en wat je daar ziet staat in schril contrast tot de stad eromheen. Het was zo groot, maar iemand zei me dat dit een kleine mall was vergeleken bij de grootste shopping mall. Ik heb daar met Pelly, mijn huisgenoot, een programma gekocht zodat we thuis internet hebben, dus vandaar dat ik nu al kan schrijven. Maar het blijft een verrassing of alles werkt, want het zit allemaal heel provisorisch in elkaar. Nou dat is zo'n beetje mijn eerste verhaal. Veel groetjes voor iedereen. Ik hoop dat het me lukt om foto's te plaatsen, maar die heb ik nog niet gemaakt.

• 25 Augustus 2008 - 12:12

Lidy En Freddy:

we hebben je eerste indrukken gelezen. Heb je deze met het gekochte
    internetprogramma gemaakt. Het zal inderdaad eerst wel moeilijk wennen zijn aldaar.
    Ja, wat een ervaring lijkt me dat, zeg!! Dat schokken en schrikken moet je maar rustig proberen te laten bezinken, maar wat is dat makkelijk gezegd vanuit het rustige Bredevoort.
    ! Ik wens je heel veel sterkte!! Wat een spul dat je op een ander vliegveld was!...maar ook gelukt, net zoals dit bericht. Doe 't maar kalm aan en ik hoop dat onze reactie jou weer bereikt.. liefs

• 25 Augustus 2008 - 16:41

Sarah:

Hoi Sas,
    fijn dat je reis goed is gegaan en dat je goed bent aangekomen! Het blijft wel raar dat jij daar nu echt bent. Succes met alles de komende dagen.
    Liefs Sarah

• 25 Augustus 2008 - 18:28

Agnes:

Dag Sacha,
    Hoera, alles werkt! Leuk dat je al zo snel met je verslag bent begonnen. Je eerste belevenissen geven al goed weer dat je niet voor een gat te vangen bent. Zet'm op meidje!
    Hartelijke groeten van je voormalige, en misschien ook toekomstige, collega van het Timpaan.

• 25 Augustus 2008 - 19:23

Jolande:

He Sas,
    Even weer op je site kijken en je had al een heel bericht geschreven.Fijn te lezen dat je goed bent aangekomen. Ik vind het nog erg raar dat je nu echt daar zit, maar wel super. Dat het allemaal wennen is, dat zal vast nog wel even duren. Je doet zoveel indrukken op die in Nederland zo anders zijn. Succes met alles.

Veel liefs van jol

• 25 Augustus 2008 - 20:10

Joske:

Hee Sas!!

Wat ben je al snel met je bericht, leuk! Weten we in ieder geval dat je goed aangekomen bent. En fijn dat je een huisgenoot hebt die je vooral nu in het begin een beetje wegwijs kan maken. Ben erg benieuwd naar je volgende berichtje dus ik ga elke keer ff checken of je toevallig weer wat geschreven hebt haha. Nou succes daar de komende dagen! Je krijgt van Randy de groeten en van mij natuurlijk ook, doeidoei!!

P.S. hoop niet dat mijn bericht nu drie keer op de site komt te staan want er gaat steeds iets mis pfff hihi.

• 25 Augustus 2008 - 20:34

Chantal:

Hoi Sas,
    Fijn dat je veilig aangekomen bent!Ik vind het boeiend om je eerste ervaringen te lezen! Had niet verwacht dat je nu al online zou zijn geweest... snel geregeld hoor! Hoop dat je snel went daar en dat je een fijne en leerzame tijd hebt. Suc6 de eerste dagen!
    X

• 26 Augustus 2008 - 14:23

Linda:

hey sas. de reis is dus goed gegaan! heb gister eindelijk eens gekeken waar je nu precies bent. gek zeg dat je zo ver weg zit. En zo'n andere cultuur. ik ga regelmatig kijken op je site om alle spannende verhalen te lezen. liefs linda

• 26 Augustus 2008 - 14:24

Linda:

• 26 Augustus 2008 - 17:48

Martine:

Hey h@llo!

Fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen! En ook al zo snel een bericht op de site! Heb nog aan je gedacht op jouw vertekdag...
    Ik hou ook je site in de gaten, blijf graag op de hoogte van jouw verhalen en spannende belevenissen!
    Gek om te weten dat ik in Nederland achter mijn pc zit en jij aan de andere kant van de werled...niet te bevatten...
    Heel veel plezier en succes! Geniet ervan..voor zover dat dat lukt ;)
    Bye Bye Zwaai Zwaai!