Nierstenen=vervelend
Door: sacha
Blijf op de hoogte en volg Sacha
09 Januari 2009 | Filipijnen, Manilla
Zoals de meesten al wel vernomen hebben ben ik de laatste weken niet opperbest. 24 december kreeg ik opnieuw een pijnaanval van waarschijnlijk nierstenen. Het deed zo enorm veel zeer en ik was net 1 dag in Tagaytay. Toen moesten ze me naar de dokter brengen: eerst ondersteund langs alle marktkraampjes een trap op en daar horen dat de dokter niks voor me kan doen en dat we naar het ziekenhuis moeten. Daar aangekomen moesten we eerst plaats nemen. Na een kwartier met veel pijn bleek echter dat het ziekenhuis geen plaats en dokters had tijdens de kerstdagen. Dus weer op naar een ander ziekenhuis. Ik voelde me een beetje als Maria en Jozef die geen plekje kunnen krijgen in de herberg haha zo vlak voor de kerst. Maar goed in het volgende ziekenhuis kwam ik op de eerste hulp en werd ik gelijk geholpen. Omdat ik al eens nierstenen heb gehad (was toen ook geen pretje) deden ze gelijk een urinetest: de wc waar ik dat moest doen was erg goor: geen wcbril, urinestank en dan maar proberen om en de rand van de pot niet aan te raken en ook nog goed in het glaasje te plassen. Maar goed alles gelukt en er was inderdaad iets te zien wat niet goed was. Ik kreeg een injectie en medicijnen voor 2 weken. Tijdens de kerst en tot en met oud en nieuw heb ik bijna alle tijd in bed doorgebracht. Erg saai en het deed me verlangen naar Nederland. Oud en nieuw heb ik gelukkig nog wel vuurwerk kunnen kijken. Dat was supervuurwerk:veel groot siervuurwerk zoals bij de gondelvaart. Douwe, douwe,douwe ik heb al weer van je avontuur gehoord. Volgend jaar kan jij in het spotje spelen van je bent een rund als je met vuurwerk stunt:)
Nu gaat het wel wat beter met me, maar ben nu voor een beter onderzoek in Manilla. In het ziekenhuis hebben ze een ctscan gedaan. Dat was nog een heel werk: 3x opnieuw omdat ze niks konden zien. Meer dan 2 liter water drinken en hoge nood later, hadden ze dan eindelijk het benodigde resultaat. Maandag moet ik weerbellen voor de uitslag. We zullen zien, maar ik heb jammergenoeg nog steeds pijn. Dus helaas ook geen mooie foto's want die heb ik niet meer kunnen maken. Ik hoop voordat ik terug ga nog een keer een update te geven met wat nieuwe foto's. Nog 5 weken en dan is het al weer tijd om naar huis te gaan: de tijd vliegt...
Heel veel liefs,
Sacha
Ps Sarah superbedankt voor je lieve kerstkaart en ik denk dat ik jullie (?) ook kan bedanken voor een kerstcadeautje? Morgen kan ik een pakketje ophalen dus ben benieuwd...
Heel veel liefs,
Sacha
09 Januari 2009 - 13:39
Martine:
Hey Sacha!
Ik had al een tijdje niets meer van je gehoord via waarbenjij.nu....de nierstenen verklaren dan ook een heleboel! Heel veel beterschap nog! En idd..5 weken zijn zo voorbij. Hopelijk kun je nog een beetje van je nieuwe avontuur genieten!
Groetjes, Martine. -
09 Januari 2009 - 18:10
Alwien:
Ha Sacha wat vervelend die nierstenen. Dat is zoiets pijnlijks. Doe het maar kalm aan. Jammer dat je er de laatste weken dat je daar nog bent zoveel last van hebt.Vind je het fijn om weer naar huis te gaan of zou je er nog wel een poosje willen blijven/ Geniet in ieder geval nog volop van deze weken zonder last van je nierstenen. Groetjes,Alwien -
09 Januari 2009 - 18:10
Chantal:
Hoi Sas,
Wat een balen zeg van de pijn!!! Dan is het toch wel erg ver weg he als je helemaal in de Filipijnen zit?
Ik hoop dat je maandag een uitslag krijgt, waar ze iets mee kunnen, zodat je snel van de pijn afgeholpen wordt!
Jee, nog maar 5 weken te gaan! Hopelijk kan je nog genieten van je laatste weekjes daar!
Houd je taai!
XX Chantal -
09 Januari 2009 - 18:13
Mir:
Heyah sistah,
Echt vervelend voor je dat je nog steeds pijn hebt!! Echt niet leuk, en helemaal niet als je daar zit!! Hygiene en steriliteit kennen ze daar in het ziekenhuis dus niet echt?! Maar dat was in het ziekenhuis in Tagaytay toch? Hopelijk is het in Manilla beter!!!
Ik hoop dat het snel weer wat beter met je gaat en dat je in ieder geval geen pijn meer hebt zodat je nog goed kunt genieten van je laatste weekjes in de Filipijnen!!!
Beterschap!!!
Liefs Miriam -
09 Januari 2009 - 21:41
Maureen:
Hi Sacha,
Ik sluit me helemaal bij de anderen aan, wat vervelend zeg, net nu op t laatst. Ik hoop net als de anderen dat je snel opknapt en nog even kan genieten.
Sophie heeft weer een kindje gekregen. Ze heeft een dochter, Isabelle. Verder geen schokkend nieuws van school.
Heel veel groetjes van je ex-collegaatje uit dat kleine dorpje Loil haha -
10 Januari 2009 - 11:17
Sarah:
Ha die Sas
Vervelend dat je nog steeds pijn hebt. Ik hoop dat je nog wel een paar leuke weken hebt. Vandaag stond er nog een heel artikel over de filipijnen in de krant, leuk om te lezen. Hier is het nu soms -10 graden, ik zou soms best even bij je langs willen gaan. Vond je het ''kerstcadeautje, hahahaha'' leuk?
Sterkte met de nierstenen,
Liefs Sarah -
10 Januari 2009 - 12:19
Henk En Riekje.:
Lieve Sacha.
wat vervelend dat je weer
last van nierst. had.
wij hopen dat het nu beter gaat en je de laatste weken toch nog foto's kunt maken en een beetje genieten.
groetjes,liefs
Henk en Riekje. -
10 Januari 2009 - 16:46
Jolande:
Ha die Sas,
Fijn om weer wat van je te lezen. Jammer dat je de kert en oud en nieuw met pijn hebt doorgebracht. Hopelijk valt de uitslag maandag mee en gaat het snel beter met je. Nog heeeeeel erg veel plezier de laatste weken en we kijken er naar uit om je weer terug te zien.
Veel liefs van Jol -
11 Januari 2009 - 19:07
Linda:
Hey Sas.
erg vervelend die nierstenen! Hoop dat het ondertussen beter met je gaat?! Hier is het al een tijdje erg koud! Vanmiddag nog geschaatst op de Slingeplas. Erg mooi daar! Wens je veel beterschap en hoop dat je snel opknapt. geen pretje! Liefs Linda -
14 Januari 2009 - 11:44
Gerjon:
Hey Sas,
heel veel beterschap gewenst. Ik hoop dat je nog een beetje van de laatste weken kunt genieten. De tijd vliegt inderdaad, steeds sneller lijkt het wel. Ik kan me nog als de dag van gisteren het afscheidsfeestje herinneren.
Ik hoorde van mama dat je misschien ook wel in Nijmegen wilt wonen. Moet je doen! Het is een gezellige stad. Met mijn huisvesting gaat het niet zo goed. Veel gedoe met de huisbaas; hartaanvallen, medische missers, stroomrekening die niet betaald is, beschuldigingen aan mijn adres van wanbetaling etc. Het is wel een beetje vermoeiend en het levert nogal wat stress op. Zeker nu, want ik ben best druk, dus ik ga ook weer snel aan het werk, in de hoop dat ik volgende week een fatsoenlijk werkstuk kan inleveren over de Liedekens van Bontekoe, de VOC-schipper die een zeereis maakte naar Sumatra. Dat is geloof ik een beetje meer jouw kant op. Aan de slag!
Fijne weken nog en tot in Nederland.
Gerjon -
14 Januari 2009 - 16:50
Astrid:
Hallo Sacha,
Na lang wachten ook eindelijk een reactie van mij..(je weet wel, van volleybal)
Maar ik heb al wel erg van je verhalen genoten. Vervelend dat het nu niet allemaal zo fijn gaat met je nierstenen. Die vijf weken gaan inderdaad snel, dan is het hier alweer voorjaarsvakantie..(Altijd leuk in het onderwijs, hahaha)
Beterschap nog en tot gauw.
Grts Astrid
17 Januari 2009 - 11:08
Marleen:
Hey hallo Sacha,
Ook weer eens een berichtje van mij (heeft een tijd geduurd...). He wat vervelend voor je die nierstenen! Maar goed om te lezen dat het al wel weer wat beter gaat en dat ze je daar uiteindelijk wel konden helpen. Kun je je toch amper voorstellen dat het daar zo gaat als er geen plek is in het ziekenhuis. En dan die vieze wc's enzo. Knap hoor dat je je daar zo goed weet te redden (je kunt op zo'n moment natuurlijk niet anders...) en een hele ervaring lijkt me. Sacha beterschap en hoop dat je snel weer helemaal opknapt! Geniet van de laatste paar weken daar, veel plezier nog!
Groetjes Marleen